Page 15 - Receptbok Vårvik
P. 15
4 portioner <<
Fisksoppa med räkor, dill och citron
4 personer
400 gram valfri fiskfilé
150 gram skalade räkor
1 morot
1 gul lök
½ matsked smör
1–2 matskedar färskpressad citron
7 ½ deciliter vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 deciliter vispgrädde
½ deciliter hackad dill
salt och peppar
2 teskedar finrivet citronskal
Skär fiskfilén i bitar. Skala och finhacka moroten och den
gula löken. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull.
Tillsätt den färskpressade citronen och vattnet. Smula ner
fiskbuljongtärningarna och låt koka i 5 minuter. Rör ner
vispgrädde och lägg i fisken. Låt koka på svag värme i 3
minuter.
Tillsätt de skalade räkorna och hackad dill, salta och
peppra.
Toppa med finrivet citronskal.
<<