Page 15 - Receptbok Vårvik
P. 15

4 portioner                           <<








                        Fisksoppa med räkor, dill och citron




                   4 personer


                         400 gram valfri fiskfilé

                         150 gram skalade räkor

                         1 morot

                         1 gul lök
                         ½ matsked smör

                         1–2 matskedar färskpressad citron

                         7 ½ deciliter vatten
                         2 fiskbuljongtärningar

                         2 deciliter vispgrädde

                         ½ deciliter hackad dill
                         salt och peppar

                         2 teskedar finrivet citronskal


                   Skär fiskfilén i bitar. Skala och finhacka moroten och den

                   gula löken. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull.


                   Tillsätt den färskpressade citronen och vattnet. Smula ner
                   fiskbuljongtärningarna och låt koka i 5 minuter. Rör ner

                   vispgrädde och lägg i fisken. Låt koka på svag värme i 3

                   minuter.


                   Tillsätt  de  skalade  räkorna  och  hackad  dill,  salta  och
                   peppra.


                   Toppa med finrivet citronskal.






                                                          <<
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20