Page 13 - Receptbok Vårvik
P. 13
6
Torskgryta med tomat och dill
6 portioner
4 portioner
4 bitar torskfilé på ca 140 gram styck, frysta
portionsförpackade
4 matskedar hackad gul lök
1 matsked olivolja
1 matsked smör
1 klyfta vitlök
2 matskedar tomatpuré
1 tärning fiskbuljong
4 deciliter vatten
2 matskedar ljus maizenaredning
2 deciliter grädde
2 matskedar hackad dill
6 cocktailtomater eller plommontomater
2 kryddmått salt
1 kryddmått svartpeppar
Ris eller potatis
Börja koka ris eller potatis eller förbered det tillbehör du vill ha till
fiskgrytan. Skala och finhacka gul lök. Fräs löken i olivolja och smör
någon minut. Tillsätt tomatpurén och fräs 30 sekunder till.
Smula i fiskbuljongtärning och tillsätt vatten. Rör så att buljongtärningen
löser sig. Koka ihop. Tillsätt grädde och maizenaredning. Rör och låt
småkoka. Skölj och skär tomater i halvor och tillsätt dem. Hacka dill och
tillsätt den.
Smaka av med salt och peppar. Man kan även ha i några droppar
vitvinsvinäger eller citronsaft om man vill. Skär fisken i grytbitar ca 3x3
cm kuber. Innan servering och när tillbehören är klara: Tillsätt fisken till
grytan. Koka upp och låt puttra någon minut tills den är tillagad.
Servera direkt.
<<
<<
6