Page 12 - Receptbok Vårvik
P. 12
Thailändsk fiskgryta med räkor och
kokosmjölk
6 portioner
6 personer
3 citrongräs
1 matsked olja
3 matskedar röd thaicurry
2 burkar kokosmjölk
2 röda chilifrukter (finhackade)
1 vitlöksklyfta (hackad)
2 matskedar finriven ingefära
1 kryddmått chiliflakes
1 lime, rivet skal och saft
1 matsked hackad koriander
salt
1 kilo koljafilé (eller torsk)
1/2 kilo räkor med skal
Banka citrongräset med skaftet på kniven, (för att lösgöra
smakerna). Hetta upp en gryta och häll på oljan och den röda
curryn och fräs en liten stund. Häll på kokosmjölken och lägg i
citrongräset. Låt koka upp.
Lägg i alla kryddor, rivet limeskal och limesaft. Smaka av, tillsätt
eventuellt lite salt om det behövs. Skala räkorna och skär fisken i
kuber. Lägg i fisken och låt koka med i några minuter. Fiska upp
citrongräset.
Lägg till sist i räkorna och toppa med finhackad koriander. Om
du önskar mer styrka kan du även toppa med chiliflakes.
Servera gärna med jasminris.
<<