Page 12 - Receptbok Vårvik
P. 12

Thailändsk fiskgryta med räkor och


                                                 kokosmjölk


                   6 portioner
                   6 personer



                         3 citrongräs
                         1 matsked olja

                         3 matskedar röd thaicurry
                         2 burkar kokosmjölk
                         2 röda chilifrukter (finhackade)

                         1 vitlöksklyfta (hackad)
                         2 matskedar finriven ingefära

                         1 kryddmått chiliflakes
                         1 lime, rivet skal och saft
                         1 matsked hackad koriander

                         salt
                         1 kilo koljafilé (eller torsk)

                         1/2 kilo räkor med skal


                   Banka  citrongräset  med  skaftet  på  kniven,  (för  att  lösgöra
                   smakerna).  Hetta  upp  en  gryta  och  häll  på  oljan  och  den  röda
                   curryn och fräs en liten stund. Häll på kokosmjölken och lägg i
                   citrongräset. Låt koka upp.


                   Lägg i alla kryddor, rivet limeskal och limesaft. Smaka av, tillsätt

                   eventuellt lite salt om det behövs. Skala räkorna och skär fisken i
                   kuber. Lägg i fisken och låt koka med i några minuter. Fiska upp
                   citrongräset.


                   Lägg till sist i räkorna och toppa med finhackad koriander. Om
                   du önskar mer styrka kan du även toppa med chiliflakes.

                   Servera gärna med jasminris.







                                                          <<
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17