Page 14 - Receptbok Vårvik
P. 14
Blomkålssoppa med lax
4 portioner
300 gram laxtärningar
1 matsked fänkålsfrö
1 gul lök
1 bakpotatis
2 teskedar olja
7 1/2 deciliter grönsaksbuljong
2 1/2 deciliter matlagningsgrädde
550 gram blomkål
salt och peppar
2 matskedar persilja
Tina laxen och blomkålen (om den är fryst).
Mortla fänkålsfröna. Skala lök och potatis, hacka löken
och tärna potatisen. Fräs löken i hälften av oljan med
fänkålsfröna och häll på buljongen och grädden. Låt koka
upp.
Tillsätt potatis och 2/3 av blomkålen och koka tills allt är
mjukt. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
Stek laxtärningarna i resten av oljan och vänd ner persilja
och resten av blomkålen mot slutet.
Servera soppan med laxen och blomkålen och gärna bröd
till.
<<