Page 14 - Receptbok Vårvik
P. 14

Blomkålssoppa med lax



                

                  4 portioner
                



                         300 gram laxtärningar
                         1 matsked fänkålsfrö

                         1 gul lök

                         1 bakpotatis
                         2 teskedar olja

                         7 1/2 deciliter grönsaksbuljong

                         2 1/2 deciliter matlagningsgrädde
                         550 gram blomkål

                         salt och peppar

                         2 matskedar persilja


                    Tina laxen och blomkålen (om den är fryst).

                    Mortla  fänkålsfröna.  Skala  lök  och  potatis,  hacka  löken
                    och  tärna  potatisen.  Fräs  löken  i  hälften  av  oljan  med

                    fänkålsfröna och häll på buljongen och grädden. Låt koka
                    upp.


                    Tillsätt potatis och 2/3 av blomkålen och koka tills allt är

                    mjukt. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.


                    Stek laxtärningarna i resten av oljan och vänd ner persilja
                    och resten av blomkålen mot slutet.



                    Servera soppan med laxen och blomkålen och gärna bröd
                    till.




                                                          <<
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19