Page 9 - Receptbok Vårvik
P. 9
Fiskpaket i bakplåtspapper
4 portioner
4 portioner ugn 225 grader
12 delikatess eller färskpotatisar
2 morötter
4 bitar lax
ekologiskt örtsalt
svartpeppar
färska örter
ca 40 räkor
2 citroner
Förkoka potatis och morötter. Dela dem i mindre bitar.
Riv av 8 ark bakplåtspapper och placera ut dem två och två. Lägg på förkokt
potatis och morot skuren i mindre bitar. Placera en bit lax på varje paket. Strö
över lite örtsalt och peppar eller citronpeppar,
Finhacka färska örter (dill, gräslök och persilja är en god kombination till fisk)
och strö över. Skala räkorna och fördela över fisken Pressa saften ur citronerna
över fisk och räkor, Dela gärna citronerna och låt dem åka med i fiskpaketet.
Nyp ihop paketen och kör antingen på grillen eller i ugnen på 225°C i cirka 20
minuter. Vill man lyxa till det ännu mer är det gott att ha i en klick kryddsmör i
fiskpaketen.
Kryddsmör med örter och citron:
100 gram rumsvarmt smör
1 deciliter färsk/fryst persilja
2 matskedar färsk/fryst dill
skal och saft från 1/2 citron
salt & peppar
Lägg persilja, dill, citronskal och saft i en matberedare. Mixa till en slät massa.
Tillsätt det mjuka smöret, salt och peppar. Blanda snabbt ihop allt. Forma till en
avlång rulle och linda in i smörpapper. Förvara i kylen/frysen.
Självklart kan man blanda i de smaksättningar man gillar bäst i smöret.
2 <<