Page 8 - Receptbok Vårvik
P. 8
Fiskbiffar
4 portioner
4 portioner
500 gram fisk, ta gärna hälften lax och hälften vit fisk.
1 ägg
1 deciliter grädde
1 tesked maizena eller 2 matskedar ströbröd
1 klyfta vitlök
2 matskedar finhackad rödlök
2 matskedar hackad dill
½ tesked salt
1 kryddmått vitpeppar
4 matskedar matolja
4 matskedar smör
2 deciliter ströbröd
Fiskbiffar:
Finhacka lök och dill och lägg sedan i en skål. Skala och pressa i vitlök. Skär
fisken i grova tärningar och lägg i en matberedare med mixerkniv. Tillsätt ägg,
salt och peppar.
Mixa fisken till en jämn färs någon minut. Tillsätt grädden under tiden du mixar
färsen. Tillsätt eventuellt maizena eller ströbröd om färsen är för lös att forma.
Blanda fisk-färsen med dillen och rödlöken.
Häll och sprid ut matolja på en bricka. Olja händerna. Forma 8 stycken 1
centimeter höga biffar. Vänd dem i ströbröd om du önskar. Stek fiskbiffarna
några i taget i smör, matolja eller olivolja i 3-4 minuter på varje sida.
Kall sås:
1½ deciliter gräddfil
2 matskedar majonnäs
1 tesked dijonsenap
salt och nymalen svartpeppar
1 deciliter hackade örter, som dill, gräslök, persilja
Sås:
Blanda ingredienserna till såsen och ställ den i kylskåpet att mogna.
Servera fiskbiffarna med kokt potatis och den kalla såsen.
<<
1
<<