Page 8 - Receptbok Vårvik
P. 8

Fiskbiffar
                   4 portioner
                   4 portioner


                         500 gram fisk, ta gärna hälften lax och hälften vit fisk.
                         1 ägg
                         1 deciliter grädde

                         1 tesked maizena eller 2 matskedar ströbröd
                         1 klyfta vitlök
                         2 matskedar finhackad rödlök
                         2 matskedar hackad dill

                         ½ tesked salt
                         1 kryddmått vitpeppar

                         4 matskedar matolja
                         4 matskedar smör
                         2 deciliter ströbröd

                   Fiskbiffar:
                   Finhacka lök och dill och lägg sedan i en skål. Skala och pressa i vitlök. Skär
                   fisken i grova tärningar och lägg i en matberedare med mixerkniv. Tillsätt ägg,
                   salt och peppar.

                   Mixa fisken till en jämn färs någon minut. Tillsätt grädden under tiden du mixar
                   färsen. Tillsätt eventuellt maizena eller ströbröd om färsen är för lös att forma.
                   Blanda fisk-färsen med dillen och rödlöken.

                   Häll  och  sprid  ut  matolja  på  en  bricka.  Olja  händerna.  Forma  8  stycken  1
                   centimeter  höga  biffar.  Vänd  dem  i  ströbröd  om  du  önskar.  Stek  fiskbiffarna
                   några i taget i smör, matolja eller olivolja i 3-4 minuter på varje sida.

                   Kall sås:
                         1½ deciliter gräddfil

                         2 matskedar majonnäs
                         1 tesked dijonsenap
                         salt och nymalen svartpeppar

                         1 deciliter hackade örter, som dill, gräslök, persilja
                   Sås:
                   Blanda ingredienserna till såsen och ställ den i kylskåpet att mogna.

                   Servera fiskbiffarna med kokt potatis och den kalla såsen.



                                                          <<
                                                            1

                                                           <<
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13